Prav hvaležni smo, ko vsakič znova opažamo, kako “dobro” so se Shamballina srečanja “prijela” med ljudmi.

Časi v katerih živimo so resnično zahtevni, zato vsak od nas potrebuje trenutke za regeneracijo oziroma t.i. reset. Ena izmed poti, ki vodijo nazaj k sebi, so zagotovo druženja ob glasbi in meditaciji.

Ob tej priložnosti smo zbrali sedem S-jev oz. pojmov, ki so skupni večini Shamballinih glasbeno-meditacijskih srečanj. Razvrščeni so po naključnem vrstnem redu.

 

Sprostitev
Pred začetkom naših srečanj je v prostoru pogosto zaznati nek nemir, saj večina udeležencev s seboj „prinaša“ energijo dneva (služba, druge skrbi in obveznosti…). Po dobri uri skupinskega petja je stanje občutno drugačno, čutita se mir in sproščenost. Res je, petje sprošča.

 

Spontanost
Pred glasbenimi srečanji, si pripravimo razpored skladb, ki pa se ga skoraj nikoli ne držimo. In to je dober znak, Skladbe si sledijo po vrstnem redu, ki je unikaten za vsako druženje, odvisen pa je predvsem od skupinske dinamike, prostora in še nekaterih drugih dejavnikov. Z oklepanjem strukture ne bi sledili toku. Ker so obiskovalci dogodkov tudi ustvarjalci, so oni tisti, ki soodločajo o poteku večera. V glasbenem smislu pa spontanost pomeni, da si pustimo odprt prostor za novo; nov aranžma, napev, melodija, harmonija ali ritem. In kot to novo ustvarimo sinhrono… Z besedami se tega ne da opisati.

 

Soustvarjanje
Vsi udeleženci Shamballinih srečanj so tudi ustvarjalci. Zaželeno je, da so pri svojem vokalnem udejstvovanju na dogodku kar se da ustvarjalni. Veseli smo večglasnega petja, pogosto pa udeležence spodbujamo, da se izrazijo s pomočjo gibov in plesa, lahko pa se zgolj prepustijo in uživajo ob poslušanju.


Preberite si utrinke udeležencev Shamballinih dogodkov


Samozavest
Vsak udeleženec pomembno vpliva na skupinsko dinamiko ter skupno zvočno sliko, zato se njegova oz. njena samozavest postopoma veča. Če se “novinci” na začetku glasbenega druženja držijo nazaj, se že po nekaj skladbah odprejo in stopijo iz cone udobja, kar pozitivno vpliva na samozavest. Redno pevsko udejstvovanje pa pozitivno vpliva na sposobnost izražanja tudi na ostalih področjih življenja (predstavitve v službah, nastopi v javnosti…).

 

Sreča
Pravijo, da kdor poje, slabo ne misli.  Nevroznanstveniki dokazujejo, da glasba povzroča izločanje endorfinov, zaradi česar naj bi bili srečnejši, bolj ustvarjalni in celo pametnejši.  Ko se družimo ob glasbi, ki je ojačana z močjo manter, se to še bolj zaznava. Pozitiven učinek skupinskega petje manter pogosto občutimo še kar nekaj časa po skupnem glasbeno-meditacijskem druženju.

 

Svoboda
Moderen način življenja, premlevanje preteklosti in zaskrbljenost glede prihodnosti nas držijo stran od notranjega miru. Vsak od nas ima že izkušnjo, ko je med prepevanjem popolnoma odmislil vsakodnevne težave in se popolnoma prepustil trenutku. V sedanjem trenutku smo svobodni. Samo smo!

 

Skupnost
Ljudje so se že od nekdaj družili ob prepevanju skladb. Smo socialna bitja in skupinsko ustvarjanje glasbe je zagotovo dejavnost, ki združuje. Bolj kot pojemo iz srca, torej več kot damo, več dobimo. Občutek povezanosti in pripadnosti pa pozitivno vpliva tudi na odnos do samega sebe.

 

Vabljeni na katerega od prihajajočih Shamballinih dogodkov.