Shamballovci danes praznujemo! Mineva namreč natanko pet let od uradnega izida Shamballinega prvenca, s katerim smo si odprli vrata do mnogih od vas. Zgoščenka je sicer luč sveta ugledala nekaj mesecev prej, vendar smo za formalni izid določili 15. oktober 2014.

Ker je šlo za Shamballo res pomemben dogodek, smo na predstavitev povabili tudi vse tiste, ki so nam pri nastajanju zgoščenke pomagali, seveda pa nismo pozabili na predstavnike medijev. Z njihovo pomočjo je informacija o tako unikatnem projektu, ki s pomočjo znanih glasbenikov združuje moderno pop-rock kulturo s starodavnimi mantrami, prišla do širše publike. Na tem mestu še enkrat hvala vsem!

 

Dogodek je povezoval priljubljen televizijski voditelj David Urankar, za vse prisotne pa smo skupaj z gostjo Tinkaro Kovač zaigrali zelo priljubljeno mantro Om Namah Shivaya.

 

 

Pri nastajanju projekta se je ponovno potrdilo to, kako pomembni so močna vizija, namera ter odprtost glede same implementacije. Odločeni smo namreč bili, da posnamemo zgoščenko na katerem bodo mantre, katerim bodo svoj glas posodili vrhunski glasbeniki, izbrali smo vrhunskega producenta, nato pa na nek način prepustili, da mantre izberejo svoje glasove.

 

CD Shamballa

Veselje ob tem, ko v roke dobiš prvenec.

 

V sam projekt smo vložili veliko truda, časa in energije, vendar danes lahko trdimo, da je vse potekalo v nekakšnem “flowu”. Stvari so se kar odvijale, izkusili smo sinhroniteto v praksi, na tišini se je slikala glasba, ki se je iz dneva v dan nadgrajevala. Čudovit občutek, ko se zaveš, da stvari tečejo in čutiš, da si na pravi poti. Imeli smo močno namero, vendar je končni izdelek presegel naša pričakovanja. Pa saj za to gre v življenju, kajne?

Ker je za ekipo, ki je sodelovala pri projektu, dobro le najboljše, smo za predstavitev projekta izbrali restavracijo Shambala. Verjamemo, da ste za restavracijo že slišali, če ne drugega, ko ste v googlu iskali našo glasbo in po pomoti vpisali Shambala namesto Shamballa. 🙂 Če še niste bili pri njih, zdaj imate idejo. Pa še Teden restavracij je. Nas so odlično pogostili.

 

 

Spremljam vas že od 2009, ko sem vas slučajno odkrila na spletu…
Najbolj pa sem vesela, da je vaša glasba prevzela tudi mojega “prizemljeno praktičnega” moža, dal vam je vso pohvalo, rekel je, da ste pravi profesionalci. CD Shamballa pa je itak bomba, kot bi se izrazila naša mlajša hčer.

F.

Kot smo že omenili, smo k projektu povabili različne ustvarjalce. Svojo energijo, znanje in čutnost so pri snemanju prispevali Tomi Meglič, Tinkara Kovač, Neisha, Urška Majdič, Nina Vodopivec, Anita Kay, Tanja Anžur, Marko Hatlak, vrhunski indijski glasbenik, sin z grammyem nagrajenega Padmashri T.H. Vikku Vinayakram, Mahesh Vinayakram, producent Peter Penko in veliko število drugih glasbenikov. Za vizualno podobo albuma je poskrbela vrhunska oblikovalka Petja Montanez.

 

 

Res smo hvaležni, da ste našo zgodbo, ki jo pogosto poimenujemo kar Shamballina glasbena pravljica, za svojo vzeli tudi vi.


FOTO UTRINKI DOGODKA


 


Če zgoščenke še nimate, potem jo lahko naročite tukaj.