Kaj storiti ko se pojavijo močni občutki?

Ti so lahko prijetni ali neprijetni. Ko se pojavi močan neprijeten občutek, za katerim stoji močno neprijetno čustvo, je avtomatični odziv človeka beg. Želimo pobegniti od neprijetnih občutkov, ki smo jih doživeli v preteklosti. Takrat bi se najraje zavlekli v najtemnejši kot, tekli do onemoglosti, odšli na kozarec ali dva alkoholne pijače…vse samo zato, da ne bi čutili. Vendar Stop.

Za temi občutki se skriva močno sporočilo, ki nam lahko spremeni življenje. Tu je ključ. Vendar do njega ne pridemo z analiziranjem občutja. Do ključa za katerim se skriva sporočilo pridemo z opazovanjem.

Kdo pa je opazovalec?

Opazovalec je najvišja inteligenca znotraj nas. Ima različna imena: nesmrtna duša, zavest, Bog v nas… Ime ni pomembno. Pomembno pa je, da se zavedamo, da je ta inteligenca naš pravi jaz, ki opazuje dogajanja v naši notranjosti in nas pripelje do rešitve problema.

Ko prejmemo pomembno življenjsko sporočilo, ne odpirajmo šampanjca. Kajti neprijetni občutki se bodo še vračali in to po navadi takrat, ko bomo najmanj pripravljeni. Vendar takšna je duhovna rast vsakega tu na Zemlji živečega človeka. Skozi trnje do nebes.

Let’s play the game.