Mantra Om Shanti je mantra miru. Sestavljena je iz dveh besed OM in SHANTI.

Om je prvotni zvok Vesolja ali Univerzuma. Shanti v staroindijskem jeziku Sanskrit pomeni mir ali blaženost. Om Shanti je torej Univerzalni mir. S prepevanjem ali ritmičnim ponavljanjem mantre dosežemo stanje notranjega miru.

V začetni fazi prakticiranja mantre se nam bo najverjetneje zgodilo, da se bodo naše misli  sprehajale iz preteklosti v prihodnost. Brez skrbi! To je pač narava človeškega uma.

Preprosto nadaljujemo s petjem ali ritmičnim ponavljanjem in s časoma se bomo vrnili v sedanji trenutek – v naše naravno stanje notranjega miru. V primeru, da smo “napeti” ali pod stresom, se ne poizkušamo upirati ali celo boriti s temi občutki (strah, jeza, bolečina). Dovolimo si, da nas močan zvok mantre ponese v prostor izven boja. Naš namen je, da postanemo opazovalec svojega nemira. Ta se bo z vztrajnim ponavljanjem počasi, a zagotovo transformiral v notranji mir.

“V trenutku, ko popolnoma sprejmeš svoj nemir, se le ta spremeni v mir. Vse kar sprejmete v celoti, vas bo popeljalo v mir. To je čudež predaje. “

Eckhart Tolle