Od našega zadnjega gostovanja na televiziji je preteklo že kar nekaj časa. Tovrstne priložnosti namreč radi izkoristimo predvsem takrat, ko imamo kaj novega oz. zanimivega sporočiti javnosti.

Prejšnji teden smo se razveselili povabila medijske hiše Planet TV za sodelovanje v prispevku o vplivu glasbe na človeka.  S svojimi dogodki namreč že kar nekaj let gostujemo širom Slovenije in imamo možnost iz prve roke videti in začutiti odzive udeležencev Shamballinih glasbenih srečanj.  Nekatere je z besedami resnično težko opisati.

Nemški filozof, pesnik in skladatelj Friedrich Nietzsche je nekoč dejal: Brez glasbe bi bilo življenje napaka.” Z njim se ne bi mogli bolj strinjati, saj je glasba naša velika strast. Smo pač glasbeniki in si življenja brez glasbenega ustvarjanja resnično ne znamo predstavljati.  A vemo, da je glasba pomemben element življenja za večino ljudi.

V prispevku o vplivu glasbe na človeka, ki je bil predvajan v ponedeljek, 19. marca v oddaji Dan, je gostoval tudi dr. Zvezdan Pirtošek iz Nevrološke klinike UKC Ljubljana, ki je s pojasnili zadovoljil tudi tiste, ki prisegajo na znanstvene študije.

Vabimo vas k ogledu posnetka spodaj:

 

Video: Planet TV

 

Preberite si še Vpliv glasbe na naše telo in duha