Pa smo spet tam.

Časi, v katerih smo se ponovno znašli, so polni nepreglednih ovinkov, pred katerimi pa ni moč opaziti nobenega opozorilnega znaka. Zasičeni smo z nasprotujočimi si informacijami, soočeni z veliko negotovostjo ter vedno večjo izoliranostjo in osamljenostjo.

Človek je odnosno bitje, ki ima potrebo po druženju in povezovanju.  Lansko pomlad smo imeli priložnost izkusiti kako je, ko nam je ta možnost odvzeta. Morda nam je v t.i. prvem valu ta odmik celo ustrezal, saj smo se lahko posvetili stvarem, za katere v preteklosti nismo imeli pogojev in časa, a ponovno odprtje družbe nam je pokazalo, kako zelo smo pogrešali stiske rok, objeme ter sproščena druženja z nam ljubimi osebami.

Tudi naša glasbeno – meditacijska druženja so se spremenila. Če smo se v preteklosti le redko srečevali na prostem, so lansko poletje Shamballine mantre tedensko odmevale pod zvezdami. Ob vonju razkužila ter ustrezni varnostni razdalji seveda. 🙂

A v mislih nimamo tovrstne spremembe. Pravijo, da ko enkrat nekaj izgubiš, potem to šele resnično ceniš.  Čeprav skoraj po vsakem skupnem dogodku med vožnjo domov ponižno ugotavljamo, kako hvaležni smo za to, da lahko počnemo to kar počnemo in predvsem za take čudovite ljudi, ki z nami ustvarjate Shamballino pravljico, nam je trimesečni glasbeni premor pokazal, kako pomembna in “zdravilna” so tovrstna druženja.

Shamballa poletje 2020

Utrinki s Shamballinih glasbenih meditacij pod zvezdami (poletje 2020)

 

Mesta na poletnih srečanjih so se hitro polnila, prišli so celo tisti, ki so obisk dogodka radi prestavljali na prihodnost, nekateri so se na glasbeno meditacijo pod zvezdami pripeljali tudi več kot 100km daleč, … Predvsem pa je bilo na večini dogodkov čutiti še večjo povezanost, srčnost, hvaležnost in iskrenost. Kot da bi nam izkušnja fizične ločenosti pokazala, kako povezani smo v resnici in kakšen dar smo dejansko drug drugemu.

Jutri (četrtek) vabljeni na večer ob glasbi in meditaciji.

Danes smo ponovno narazen. Ob tem se pri ljudeh pojavljajo različne stiske, predvsem osamljenost. Pred časom smo pisali o tem (Kaj pomaga, ko imamo težave), da marsikoga osebna stiska vodi v odvisnost. “Nasprotje” odvisnosti pa je občutek povezanosti ter sprejetosti. In čeprav članek del krivde za osamljenost pripisuje pretirani in neprimerni uporabi družbenih omrežij, nam danes ravno ta omogočajo, da lahko vzpostavimo stik s komurkoli. In to kadarkoli.

Zato imejmo v mislih, da nismo edini, ki nam je težko. Skoraj vsak v teh mesecih bije svojo bitko. Spomnimo se na nekoga in ga pokličimo, pošljimo sporočilo, fotografijo ali skladbo, ki nas spomni nanj. Tudi, če se nam zdi, da osebi nič ne manjka. Saj veste, pogosto se izkaže, da so družabne osebe najbolj osamljene, močni ljudje resnično željni podpore in jezni najmočneje hrepenijo po sočutju.

Mantra za trenutno obdobje: Tudi to bo minilo 

Komaj čakamo, da se ponovno srečamo, si sežemo v roko, močno objamemo in predvsem družimo ob glasbi. Do takrat pa izkoristite čas za neskončno popotovanje vase. Če si na poti zaželite glasbeno podlago, bomo veseli, če izberete Shamballo.

Mi z našimi druženji nadaljujemo. Prestavili smo jih na splet, natančneje… v vašo dnevno sobo. Naslednje druženje bo že jutri, 28. januarja, ob 19h. Veseli bomo, če se nam boste pridružili tudi vi. Na voljo je še nekaj mest!

Več na povezavi.

 

VTISI UDELEŽENCEV SPLETNIH GLASBENIH MEDITACIJ

Predbožični koncert v dnevni je bil čaroben. Prinesel mi je občutek normalnosti, mističnosti, povezanosti in čistega veselja. Z vami prvič, nikakor zadnjič.

Saša

Hvala fantje za še en krasen večer. Bili smo na daljavo, a hkrati tako zelo povezani. Skupaj nam bo uspelo, še januarja s kavča, potem pa že v živo, komaj čakam!

Ines

Kot že večkrat odhajam iz tega srečanja polna miru in upanja. Hvala za ta večer.

Urška

Super koncert, super meditacija, zdravljenje, bela svetloba. Za dušo in telo. Res sem uživala skupaj s svojo sestro. In lahko sem še plesala zraven okrog svečke. Top. In res hvala za energijo in mir, ki ga čutim v sebi. Naj traja. Objem.

Simona