Kar nekaj se naj se je že nabralo.

Z nekaterimi od vas smo se srečali v živo na katerem izmed naših dogodkov, ki so se odvijali v različnih joga oz. meditacijskih centrih, hotelih, v naravi pod milim nebom, v Cankarjevem domu in še kje. Še posebej cenimo, smo veseli ter hvaležni za vse tiste, s katerimi se na naših dogodkih srečujemo redno. Glasba resnično povezuje in pomaga ustvarjati čudovita prijateljstva. Hvala vam!

Je pa med vami tudi veliko takih, ki v naši glasbi uživate doma, v avtu ali na praksi joge, medtem ko „žive“ Shamballine izkušnje še ne poznate.

Za vas smo na enem mestu zbrali nekaj razlogov za udeležbo na Shamballini glasbeni meditaciji oz. koncertu:

1.

Učinek skupinskega petja lahko občutimo še kar nekaj časa po skupnem glasbeno-meditacijskem druženju. Nekaj spoznanj o pozitivnih učinkih skupinskega petja smo zbrali na enem mestu.

2.

Britanska pevka, učiteljica petja in zborovodkinja Sophia Efthimiou pravi, da med skupinskem glasbenem udejstvovanju vsak član skupine čuti, kako glasbene vibracije simultano potujejo skozi njegovo oz. njeno telo, srčni ritmi udeležencev pa naj bi se takrat sinhronizirali.

„Skupaj dobesedno ustvarimo enoten srčni utrip,“ izkušnjo opisuje Sophia. Seveda ji lahko le pritrdimo.

3.

Nevroznanstveniki dokazujejo, da glasba povzroča izločanje endorfinov, zaradi česar naj bi bili srečnejši, bolj ustvarjalni in celo pametnejši. Dr. Zvezdan Pirtošek iz Nevrološke klinike UKC Ljubljana je na tem mestu naštel še nekaj pozitivnih učinkov..

4.
Najbolj pa nas veselijo in navdušijo razlogi, ki so jih z nami delili udeleženci Shamballinih srečanj.

Zakaj torej na Shamballo?

„Ker tako praznujemo naše prijateljstvo, se povežemo z glasbo med sabo še bolj, zapojemo sebi in življenju, ki ga živimo. Srčno in predano, kot darilo vsak dan znova!„
Zveste prijateljice s Prekmurja Brigita, Nadka, Izidora in Nina

“V tem divjem tempu današnjega norega sveta so mi ti glasbeni večeri eni najlepših trenutkov, ko se čas ustavi. Obožujem njihovo glasbo (da ne govorim kolikokrat sem že obrnila vse njihove CD-je), zavedam se moči manter, ko pa vse skupaj fantje se začinijo s humorjem, je pa sploh terna. To je meni ena najboljših investicij vase – za dušo, telo in srce. Pa še nekaj. Bolj ko potujem po Vzhodu, bolj se zavedam izjemne moči manter. Če bi ljudje to bolj poznali, bi se vsi trli na Shamballinih koncertih.”
Petra Škarja

“Vedno znova se razveselim koncerta Shamballe. Skupinsko prepevanje manter in energijsko napolnjen prostor dviga vibracijo. Kot,da vstopim v mistično deželo…odpotujem tja,kjer ni omejitev,ni časa,ni prostora…vse tako poznano in hkrati novo. Celo telo zavibrira…glasovi se prepletajo…čutim bitje srca… ”
Marjana

Dovolj razlogov, da se nam pridružite?

Vabljeni na glasbeno meditacijo v Postojni!